Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

24 Δεκ 2009

Ευχές από τον "ΟΡΦΕΑ" Τρίπολης




Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής,
οι Μαέστροι και οι Χορωδοί του
"ΟΡΦΕΑ" Τρίπολης
σας εύχονται

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
&
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ & ΜΕΛΩΔΙΚΟ το 2010



Την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.00, στα εντεκτήρια του "ΟΡΦΕΑ", θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου.

Καλούνται οι χορωδοί, τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου να παρευρεθούν και να ζεστάνουν με την παρουσία τους την εορταστική ατμόσφαιρα.



Χριστουγεννιάτικη Συναυλία 2009


Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ήταν η ευχάριστη έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης παρουσίασαν ένα γιορτινό πρόγραμμα με κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παραδοσιακά τραγούδια, Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τρεις Άριες.

Την έναρξη έκανε η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Αναστάσιου Πίσχου που παίζοντας pianissimo τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης

Στη συνέχεια η μικτή χορωδία του «Ορφέα» υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα απέδωσε Χριστουγεννιάτικους ύμνους, το Εξαποστειλάριο των Χριστουγέννων, το Εισοδικό, το Κοντάκιο και το Μεγαλυνάριο των Χριστουγέννων που ενορχήστρωσε ο ίδιος ο μαέστρος, χαρίζοντας στους θεατές ένα καταπληκτικό πολυφωνικό άκουσμα.

Μικτή Χορωδία "ΟΡΦΕΑ" Τρίπολης

Για πρώτη φορά στην Τρίπολη, ακουστήκαν τρεις Άριες από την συμπολίτη μας τενόρο Ευστράτιο Φιλιππόπουλο, που επί 20 χρόνια περίπου συμμετείχε στην Όπερα του Γκρατζ της Αυστρίας ως χορωδός και ως σολίστ, «υποχρεώνοντας» τους ακροατές να ξεσπάσουν σε παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα. Στο πιάνο συνόδευσε η Διευθύντρια του Ελληνικού Ωδείου Τρίπολης η κ. Λούση Γεωργιάδη.

κ. Στρατής Φιλλιπόπουλος

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας πατήρ Θεόκλητος Ντούλιας, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα αγάπης που φέρνει στον κόσμο το φως της Βηθλεέμ και η γέννηση του Θεανθρώπου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Ελένης Λυγιά όπου παρουσίασε και ένα νέο τμήμα μικρών παιδιών από 5 έως 8 ετών που έκλεψαν το χειροκρότημα και τον ενθουσιασμό του κοινού. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Πόπη Ηλιάκη. Τα παιδιά της παιδικής απέδωσαν Νέγρικα κάλαντα, κάλαντα Ουαλίας, γιορτινά Ελληνικά και παραδοσιακά τραγούδια και με αποκορύφωμα της εκδήλωσης την «Άγια Νύχτα», που έκαναν σόλο ο κ. Γιώργος Κουρόγιωργας στα Αγγλικά, η κ. Νικολέττα Ψαρρού στα Γαλλικά, ο κ. Ευστράτιος Φιλιππόπουλος στα Γερμανικά. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Λούση Γεωργιάδη, στο μπάσο ο κ. Τάσος Ψαρρός και στο μαντολίνο ο κ. Δημήτρης Φωτόπουλος.


Παιδική Χορωδία "ΟΡΦΕΑ" Τρίπολης

Με συγκινητικά και μεστά σε νόημα λόγια, έδωσε τις ευχές του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρος ο οποίος συγκινήθηκε πάρα πολύ όταν ο μαέστρος του «Ορφέα» κ. Βασίλης Τζαβάρας του παρέδωσε αναμνηστική φωτογραφία όταν το Νοέμβριο του 1986 ο «Ορφέας» είχε επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο στην Ναύπακτο που είχε τότε χειροτονηθεί μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Το Δ.Σ. του «Ορφέα» τίμησε τον ερασιτέχνη καλλιτέχνη ζωγράφο κ. Χρήστο Καρδαρά ο οποίος το 1987 ζωγράφισε πίνακα που κοσμεί τα εντευκτήρια του «Ορφέα» και παρουσιάζει το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Θερμά ήταν και τα λόγια του συμπολίτη μας Κώστα Ταλούμη - που είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος - όταν ο Βασίλης Τζαβάρας του παρέδωσε την φωτογραφία που το 1961 συμμετείχε στην πρώτη ανδρική χορωδία στον Ι.Ν. της Αγ. Βαρβάρας.

15 Δεκ 2009

Χριστούγεννα με τον "ΟΡΦΕΑ" 2009




Ο «Ορφέας» Τρίπολης σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, θα πραγματοποιήσει και φέτος την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη του συναυλία. Την εορταστική εκδήλωση θα ξεκινήσει η Φιλαρμονική με ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο μαέστρος κ. Αναστάσιος Πίσχος που περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.


Στη συνέχεια η μικτή χορωδία με μαέστρο τον κ. Βασίλη Τζαβάρα θα αποδώσει ύμνους και τροπάρια των Χριστουγέννων που έχει διασκευάσει ο ίδιος.


Για πρώτη φορά φέτος θα αποδώσει 3 Χριστουγεννιάτικες άριες ο συμπατριώτης μας τενόρος Στράτης Φιλιππόπουλος που επί πολλά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Όπερα του Γκρατζ της Αυστρίας.


Τέλος, η παιδική χορωδία θα κλείσει το εορταστικό πρόγραμμα με κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παραδοσιακά τραγούδια και γιορτινές μελωδίες των ημερών. Την παιδική χορωδία διευθύνει η μαέστρος κ. Ελένη Λυγιά.


Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 19:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

25ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Μεγάρων


Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 η μικτή χορωδία του «Ορφέα» θα συμμετάσχει στο 25ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Μεγάρων, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα. Στο φεστιβάλ εκτός του «Ορφέα» θα συμμετέχουν οι χορωδίες του Δήμου Βούλας, η χορωδία από τα Καμένα Βούρλα, η παιδική και η μικτή χορωδία του Δήμου Μεγάρων, υπό την διεύθυνση της μουσικού κ. Μαριλίας Ηλία.

7 Δεκ 2009

Επίσκεψη στο Νεό Μουσείο της Ακρόπολης


Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του «Ορφέα», θα γίνει επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Όσοι φίλοι επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εντευκτήρια μας και στο βιβλιοπωλείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ».


3 Δεκ 2009

Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Πεύκης


Η νεανική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης, θα συμμετέχει στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Πεύκης στην Αθήνα. Στο Φεστιβάλ αυτό, εκτός του «Ορφέα», συμμετέχουν η χορωδία της Λεοντίου Σχολής, η χορωδία Κηφισιάς, η χορωδία του Χαμόγελου του Παιδιού και η χορωδία της Πεύκης. Καλούμε τους φίλους μας από την Αθήνα να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ της Πεύκης.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ώρα έναρξης 19:00

Aναμνηστικό γραμματόσημο του «Ορφέα»

Άρχισε η διάθεση του εμπορικού αναμνηστικού γραμματοσήμου του «Ορφέα» που εκδόθηκε για τον εορτασμό των 30 χρόνων του σωματείου μας. Εκδόθηκε σε δύο σειρές από 500 γραμματόσημα η κάθε σειρά. Για την προμήθεια του γραμματοσήμου οι συλλέκτες και φίλοι μπορούν να απευθύνονται στα εντευκτήρια του «Ορφέα» και στο βιβλιοπωλείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» (πλησίον κεντρικής πλατείας).

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» γιόρτασε τα 30 χρόνια του


Με κορυφαίο γεγονός την διήμερη 10η Χορωδιακή Συνάντηση στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2009, η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης εόρτασε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Πολύς κόσμος, πολλοί χορωδοί και μεγάλη συγκίνηση ένιωσαν οι παρευρισκόμενοι ειδικά τις στιγμές που τιμήθηκαν χορωδοί και μαέστροι. Προβλήθηκαν και ακούστηκαν αποσπάσματα από την τριαντάχρονη πορεία από την πρώτη συναυλία που έγινε στο Κινηματοθέατρο Αρκαδία στις 23 Μαΐου 1981, μέχρι την Συμφωνική Ορθόδοξη λειτουργία του Δημήτρη Παπαποστόλου το 1989, την Κωνσταντινούπολη το 2007 και αναφορές στην μακρόχρονη πορεία της παιδικής και της νεανικής χορωδίας.

Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 που ήταν αφιερωμένη στο «χορωδό», εμφανίστηκαν τέσσερις χορωδίες, Ξυλοκάστρου, «Ορφέας» Λευκάδας, Δήμου Βούλας και Δήμου Αγ. Παρασκευής και τιμήθηκαν οι χορωδοί Αρτόπουλος Κοσμάς, Ζευγίτης Δημήτρης, Καπάνταης Γιώργος και Σωτηρόπουλος Δημήτρης, οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη ανδρική χορωδία το 1961 που δημιούργησε τότε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Βασίλης Τζαβάρας στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας όπου και ήταν τότε λαμπαδάριος. Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η προβολή φωτογραφίας έξω από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας.


Την δεύτερη ημέρα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, που ήταν αφιερωμένη στον «μαέστρο», εμφανίστηκαν τα τρία τμήματα του «Ορφέα», η παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Ελένης Λυγιά, η νεανική χορωδία υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Χριστίνας Αθανασοπούλου και η μικτή χορωδία υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα.

Μετά το πέρας της συναυλίας, τίμησαν τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Βασίλη Τζαβάρα η κ. Κωνσταντίνα Κοκκινάκου Αντινομάρχης εκ μέρους του κ. Νομάρχη Αρκαδίας, ο κ. Ηλίας Χαλκιάς Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης εκ μέρους του κ. Δημάρχου Τρίπολης, και ο Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Καντζάβελος. Το Δ.Σ. του «Ορφέα» τίμησε τους τρεις μαέστρους των τμημάτων του και τον κ. Δημήτρη Παπαποστόλου, ο οποίος παρευρίσκετο και απηύθυνε συγκινητικό λόγο για την πορεία του «Ορφέα» και τον κ. Βασίλη Τζαβάρα και κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες και την πολιτεία να στηρίξει τις προσπάθειες των πολιτιστικών συλλόγων που προσφέρουν αφιλοκερδώς στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Χρόνια πολλά και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στον «Ορφέα».

2 Δεκ 2009

Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Νεανική Χορωδία του "ΟΡΦΕΑ" Τρίπολη θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Πρόγραμμα:

18:00 Προσέλευση
18:30 Χαιρετισμοί
19:10 Παρουσίαση δράσεων των συνεργαζόμενων Συλλόγων
19:45 Ομιλία με θέμα: «Ο Καρκίνος στην Ελλάδα και ο ρόλος του εθελοντισμού σήμερα»
Ομιλητής: Κορδή Ελένη, ιατρός του Συλλόγου «ΑγκαλιάΖΩ»
20:10 Απόδοση χορωδιακών τραγουδιών από τη Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης
20:30 Μουσική εκδήλωση

Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 18.00
Created and Designed by StBariamis (2008)