Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

28 Ιουν 2010

Ημέρα Μουσικής-Ημέρα Γιορτής



Με άψογη εμφάνιση και μουσική μεγαλοπρέπεια που άγγιξε τις καρδιές των θεατών ο «Ορφέας» Τρίπολης εόρτασε την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 την Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής.

Με μελαγχολικό καιρό αλλά με κοινό που είχε καταλάβει τα περίπου 600 καθίσματα, η παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της νέας μουσικού κ. Μαριλένας Κουζίνη, άρχισε το μουσικό ταξίδι με δύο παιδικά τραγούδια «Το καραβάκι» και το «Χαρά στ’ αλέτρι». Οι παιδικές φωνές έδωσαν άλλη αίσθηση στην «Μπαλάντα του Αντρίκου» του Μ. Θεοδωράκη, το «Μίλησε μου» του Μ. Χατζιδάκη και το Κυπριακό «Βιρβίν». Με συνδυασμό φωνής και κίνησης τα παιδιά του «Ορφέα» έκλεισαν το πρόγραμμά τους με τα «Τερατάκια τσέπης» που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των συμπολιτών μας. Στο πιάνο συνόδευσε ο μουσικός κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος και στην κιθάρα ο μουσικός κ. Κυριάκος Μαρκόγιαννης.

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό του Μ. Χατζιδάκι από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Αντιόπη – Ζωή Μαργιά και προβολή ενός σπάνιου μουσικού βίντεο με την Μελίνα Μερκούρη και τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκι οι οποίοι τραγουδούσαν τον «Κυρ-Αντώνη». Στη σκηνή εμφανίζεται η νεανική χορωδία υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Χριστίνας Αθανασοπούλου που συνεχίζει το αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι με την «Περιμπανού», την «Μπαλάντα του Ούρι», την «Πόλη μαγική» και τον «Κεμάλ» σε χορωδιακή επεξεργασία του Τριπολίτη μουσικού κ. Κώστα Ζαχαρόπουλου.

Η νεανική συνεχίζει με την «Θάλασσα μικρή» του Δ. Σαββόπουλου την «Νύχτα βροχερή» του Γιάννη Σπανού και κλείνει με δύο μελωδίες του Μανώλη Χιώτη το «Μοιάζεις σαν θάλασσα» και το «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς». Το κοινό όρθιο χειροκροτεί θερμά τα παιδιά του «Ορφέα» που πρόσφεραν μοναδικές στιγμές. Στο μπουζούκι συνόδευσε

ο μουσικός κ. Τάσος Ψαρρός που είχε κάνει και την χορωδιακή επεξεργασία τεσσάρων τραγουδιών, στα μαντολίνα ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος και ο κ. Δημήτρης Φωτόπουλος, στις κιθάρες ο κ. Γιάννης Κότσικας και ο κ. Κυριάκος Μαρκόγιαννης, στο πιάνο ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος και στο κοντραμπάσο ο κ. Αλέξανδρος Πατούρας.

Όπως νωρίτερα για τον Μ. Χατζιδάκι, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Μαργιά απαγγέλει ένα ιστορικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και ακολουθεί προβολή σπάνιου βίντεο με το Βασίλη Τσιτσάνη να τραγουδά την «Αχάριστη». Η ορχήστρα «Εν χορδαίς Ορφέα» παίζει το «Μπαξέ τσιφλίκι» κατά τη διάρκεια του οποίου η μικτή χορωδία ανεβαίνει στη σκηνή.

Η μικτή χορωδία και η ορχήστρα υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα αποδίδει την «Αχάριστη», το «Σκαλοπάτι» και το «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ» που κλείνει το πρόγραμμα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού οι εκδηλώσεις του οποίου έκαναν τον μαέστρο κ. Βασίλη Τζαβάρα να συγκινηθεί.

11 Ιουν 2010

Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής 2010


Την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 και ώρα 21:00 με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής ο «Ορφέας» Τρίπολης παρουσιάζει μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην πλατεία Πετρινού ένα λαϊκό πρόγραμμα που γίνεται για πρώτη φορά στην Τρίπολη. Οι τρεις χορωδίες του «Ορφέα», παιδική, νεανική και μικτή, πλαισιώνονται από την ορχήστρα «Εν Χορδαίς Ορφέα» και το αποτέλεσμα ευελπιστούμε να είναι εντυπωσιακό.

Η παιδική χορωδία που θα διευθύνει η κ. Μαριλένα Κουζίνη θα αποδώσει το πρόγραμμα που κατέλαβε την 2η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. στο Παλαιό Φάληρο.

Η νεανική χορωδία υπό την διεύθυνση της κ. Χριστίνας Αθανασοπούλου έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι ξεκινώντας με την «Περιμπανού» και την «Μπαλάντα του Ούρι», γίνεται αναφορά στην «Πόλη μαγική» και τον «Κεμάλ» που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, περνώντας το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των καιρών μας. Η νεανική χορωδία συνεχίζει το πρόγραμμά της με το «Μια θάλασσα μικρή» του Δ. Σαββόπουλου και το «Νύχτα βροχερή» του Γ. Σπανού και στο φινάλε δύο τραγούδια του Μανώλη Χιώτη που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, το «Μοιάζεις σαν θάλασσα» και το εντυπωσιακό «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς».

Η μικτή χορωδία υπό την καθοδήγηση του κ. Βασίλη Τζαβάρα έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με τραγούδια που θα αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές όλων μας. Η ορχήστρα «Εν Χορδαίς Ορφέα» ξεκινάει με το «Μπαξέ τσιφλίκι», ακολουθεί η μικτή χορωδία συνοδευόμενη από την ορχήστρα με την «Αχάριστη» και το «Σκαλοπάτι» και κλείνει με την ανεπανάληπτη μελωδία «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ». Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η φιλόλογος κ. Αντιόπη – Ζωή Μαργιά που έχει επιμεληθεί και τα κείμενα του αφιερώματος στον Μάνο Χατζηδάκι και τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης θα τιμήσει τον μοναδικό εν ζωή μαθητή του «μπάρμπα – Γιάννη» του Κούρου κ. Ιωάννη Βαρβέρη που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην πόλη μας μετά από την πεντηκονταετή περίπου απουσία του στις Η.Π.Α.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

5 Ιουν 2010

Θεία Λειτουργία (Θεμ. Πολυκράτη)




Την Κυριακή, 6/6/2010, η ανδρική Εκκλησιαστική Χορωδία του Ορφέα θα αποδόσει τη Θεία Λειτουργία του Θεμ. Πολυκράτη στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Τρίπολης.
Created and Designed by StBariamis (2008)