Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

21 Απρ 2011

Καλό Πάσχα!



H Μικτή, η Νεανική και η Παιδική Χορωδία του ΟΡΦΕΑ συμμετέχουν στις παρακάτω πασχαλινές εκδηλώσεις:

19.4.2011: Μ. Τρίτη - Απόδοση του τροπαρίου της Κασσιανής (Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Τρίπολης)

22.4.2011: Μ. Παρασκευή - Συνοδεία του επιταφίου κατά την περιφορά και απόδοση των Εγκωμίων (
Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Τρίπολης)

10 Απρ 2011

Χρυσό μετάλλιο και εντυπωσιακή εμφάνιση για την παιδική χορωδία του ΟΡΦΕΑ στο διαγωνισμό ΧΟΝ!

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 η παιδική χορωδία του «Ορφέα» συμμετείχε στον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό χορωδιών της Χ.Ο.Ν. που έγινε στη Θεατρική Σκηνή: «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» του Δήμου Αλίμου, και πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε το Α’ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 15 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην μαέστρο της παιδικής χορωδίας κα. Μαριλένα Κουζίνη για την άψογη προετοιμασία της χορωδίας αλλά και για την τελική παρουσίαση του προγράμματος που απέσπασε έντονο χειροκρότημα και κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους. Στο πιάνο συνόδευσε ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος και στην κιθάρα ο κ. Γιώργος Ζερβογιάννης. Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στα 35 παιδιά της χορωδίας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέδωσαν με εξαιρετική επιτυχία τα έργα: «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» σε Μουσική-Στίχοι του Μ. Χατζιδάκι, «Έλα πάρε μου τη λύπη» σε Μουσική: Μ. Χατζιδάκι και Στίχοι: Ν. Καρύδη, «L’amour est bleu» σε Μουσική: André Popp και Στίχοι: Pierre Cour, «Τι θέλω» σε Μουσική: Μ. Θεοδωράκη και Στίχοι: Γ. Δροσίνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ορφέα» Τρίπολης συγχαίρει τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής και τους γονείς των παιδιών για την πρόθυμη και πολύτιμη συμβολή τους.

6 Απρ 2011

Συναυλία-Σταθμός οι «ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ» από τον «ΟΡΦΕΑ»


Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 ο «Ορφέας» Τρίπολης παρουσίασε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ένα αφιέρωμα σε μελοποιημένα ποιήματα ελλήνων ποιητών με τίτλο «Μελωδίες Ποιητών».

Νεανική Χορωδία "ΟΡΦΕΑ"

Η συναυλία περιελάμβανε τραγούδια σε στίχους των ποιητών Νίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνο Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος, που θα θυμούνται για πολύ καιρό οι Τριπολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα. Εντυπωσιακό ήταν το άκουσμα των ενορχηστρώσεων που είχε επιμεληθεί ο μαέστρος κ. Ματθαίος Λεγάκης.

Απόσπασμα από τη συναυλία

Οι δύο σολίστ, η κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου και ο κ. Αντώνης Κορωναίος, έκλεψαν τις καρδιές των 600 περίπου παρευρισκομένων θεατών. Η νεανική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης μάγεψε για άλλη μια φορά το κοινό, αποδίδοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης άψογα εναρμονισμένη με τους σολίστ και την ορχήστρα δωματίου NuovArte.

Χριστίνα Αθανασοπούλου - Ματθαίος Λεγάκης - Αντώνης Κορωναίος
Νεανική Χορωδία "ΟΡΦΕΑ" - Ορχήστρα NuovArte

Την εν λόγω εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την γέννηση του Νίκου Γκάτσου και στα σαράντα χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη, τίμησε με την παρουσία της η συγγραφέας – ποιήτρια κα. Αγαθή Δημητρούκα που έζησε με τον Νίκο Γκάτσο. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το βίντεο – αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση, που είχε ετοιμάσει η κα. Γεωργία Δάλκου και είχαν επενδύσει με την φωνή τους η κα. Αντωνία Μπαντούνα και ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος. Με τα έσοδα της εκδήλωσης αυτής, ο «Ορφέας» βοήθησε το έργο του συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» που αποτελείται από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις.

www.orfeastripolis.gr

Kυριακάτικη βραδινή μυσταγωγία από τη νεανική χορωδία του Ορφέα Τρίπολης


Της Γιούλης Παπαδοπούλου

Όπως είχε προαναγγελθεί, η Νεανική Χορωδία του ΟΡΦΕΑ Τρίπολης, πραγματοποίησε συναυλία με τίτλο ΄΄ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ΄΄ την Κυριακή 3 Απριλίου 2011, στις 8.30 μμ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αρκάδα ποιητή Νίκου Γκάτσου και στα 40 χρόνια από τον θάνατο του Νομπελίστα ποιητή και λογοτέχνη Γεωργίου Σεφέρη, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την ορχήστρα εγχόρδων NOVARTE και περιείχε προβολή βίντεο, με την συνεργασία της κ. Γ. Δάλκου και της Θεατρικής Ομάδας. Οι νεαροί χορωδοί, κατέπληξαν το ακροατήριο που στην κυριολεξία κατέκλυσε την αίθουσα, χαρίζοντας μια βραδιά μυσταγωγίας σε όλους μας. Ακούσαμε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Κώστα Καρυωτάκη, Κώστα Καβάφη, Μάνου Ελευθερίου, σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη ΜΑΡΚΌΠΥΛΟΥ, Δημ. Λάγιου, Λένας Πλάτωνος.



Η απόδοση των μελωδιών από τα νέα παιδιά του ΟΡΦΕΑ και την ορχήστρα NOVART, με σολίστ τους : κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου μαέστρο της Νεανικής χορωδίας του ΟΡΦΕΑ και τον διεθνούς φήμης τενόρο της Λυρικής Σκηνής κ. Αντώνη Κορωναίο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ματθαίου Λεγάκη, ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών του φιλόμουσου κοινού. Γενική ομολογία ήταν, η καθ΄ όλα άψογη εμφάνιση και η τέλεια εκτέλεση. Στην εκδήλωση παρέστη και απήγγειλε απόσπασμα από το έργο του ποιητή Νίκου Γκάτσου ΄΄Αμοργός΄΄ η σύντροφος των τελευταίων χρόνων της ζωής του, ποιήτρια κ. Αγαθή Δημητρούκα.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο αντιδήμαρχος κ. Σαββάκης Σάββας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Δελφάκης, έδωσαν τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στον μαέστρο και τους σολίστ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς και το έργο του Συλλόγου ΄΄Η ΠΙΣΤΗ΄΄ Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικά Νοσήματα του Νοσοκομείου Παίδων ΄΄ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ΄΄. Αξίζει να τονισθεί η ιδιαίτερη ευαισθησία της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον παιδικό καρκίνο και η διαρκής συμπαράστασή του στα πάσχοντα παιδιά, με την αφιέρωση των συναυλιών της παιδικής και νεανικής χορωδίας τα τελευταία δυο χρόνια στην ΠΙΣΤΗ.

Ευχαριστίες και αναφορά σε αυτή την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία, και χαιρετισμό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αλεξάνδρου, απηύθυνε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Μ.Κ, κ. Θεόκλητος Αθανασόπουλος, που ηγείται και της προσπάθειας ενίσχυσης του ανωτέρω συλλόγου, στην πόλη μας.


Πηγή: arcadiaportal

4 Απρ 2011

Συμμετοχή του "ΟΡΦΕΑ" στη Χ.Ο.Ν.



Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011, η ανανεωμένη παιδική χορωδία του «Ορφέα» θα συμμετάσχει στον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών που διοργανώνει η Χορωδία & Ορχήστρα Νέων (Χ.Ο.Ν.) στη Θεατρική Σκηνή “ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ” (Υψηλάντου & Θησείου) στον Άλιμος. Την χορωδία έχει προετοιμάσει η μαέστρος κα. Μαριλένα Κουζίνη, η οποία έχει αναλάβει την διεύθυνση και διδασκαλία των παιδιών από το 2010. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιλογές ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου:

1. «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» Μουσική-Στίχοι: Μ. Χατζιδάκις.
2. «Έλα πάρε μου τη λύπη» Μουσική:Μ. Χατζιδάκις-Στίχοι:Ν. Καρύδης.
3. «L’amour est bleu» Μουσική:André Popp-Στίχοι:Pierre Cour.
4. «Τι θέλω» Μουσική: Μ. Θεοδωράκης-Στίχοι: Γ. Δροσίνης.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο πρόεδρος της Χ.Ο.Ν., κ. Στέφανος Λέκκας.

Καλή επιτυχία στα μικρά παιδιά που αποτελούν το φυτώριο του «ΟΡΦΕΑ»


Created and Designed by StBariamis (2008)