Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

13 Μαΐ 2011

ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ ΠΕΥΚΗ 2011


Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 η νεανική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης μάγεψε με τις «Μελωδίες Ποιητών» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Η πρεμιέρα του προγράμματος είχε γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης την Κυριακή 4 Απριλίου 2011 που κατακλύστηκε από 600 άτομα των οποίων το έντονο χειροκρότημα συγκίνησε τους εκτελεστές του έργου.


Δημοτικό Θέατρο Πέυκης 2011
Χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" Τρίπολης - Ορχήστρα NuovArte

Η μεγάλη εκδήλωση επαναλήφθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης όπου η νεανική χορωδία του «Ορφέα» γνώρισε την αποθέωση. Η ερμηνεία της νεανικής χορωδίας ήταν υποδειγματική και πειθαρχημένη και η εκτέλεση των κομματιών από την ορχήστρα NuovArte άψογη. Οι δύο σολίστ, η σοπράνο κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου και ο τενόρος κ. Αντώνης Κορωναίος, και ο μαέστρος κ. Ματθαίος Λεγάκης απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και συγκίνησαν το κοινό με την επαγγελματική τους εμφάνιση.

Χριστίνα Αθανασοπούλου

Αντώνης Κορωναίος

Το έργο μαγνητοσκοπήθηκε από συνεργείο της Ελληνικής Τηλεόρασης, που αποτελούταν από 6 κάμερες, και θα προβληθεί σε προγραμματισμένη ημερομηνία. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι βουλευτές Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Δήμαρχος Πεύκης κ. Δημήτρης Φωκιανός, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και συμπατριώτης μας κ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, η καθηγήτρια μουσικής που «έσπειρε» τον «μουσικό σπόρο» στην Τρίπολη, κα. Κική Νεστορίδου καθώς και άλλοι Αρκάδες που έσπευσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια του «Ορφέα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της χορωδίας «Ορφέας» Τρίπολης και οι συντελεστές του έργου «Μελωδίες Ποιητών», νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους όσους διέδωσαν και πρόβαλλαν, ώστε να πραγματοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία, οι δύο εκδηλώσεις οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον Νίκο Γκάτσο για τα 100 χρόνια από την γέννησή του και στον Γιώργο Σεφέρη για τα 40 χρόνια από τον θάνατό του.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της νεανικής χορωδίας για την εμφάνισή τους και στην μαέστρο κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου για την άριστη διδασκαλία και προετοιμασία της χορωδίας.

1 Μαΐ 2011

«ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

H χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ» που περιλαμβάνει μελωδίες μελωποιημένων ποιημάτων των ποιητών Nίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνο Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος. Η εκδήλωση αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την γέννηση του Νίκου Γκάτσου και στα σαράντα χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Σεφέρη.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Ερμηνεύουν:

Νεανική Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης

Ορχήστρα Δωματίου ΝuovArte

Σολίστ: Χριστίνα Αθανασοπούλου, Αντώνης Κορωναίος

Διδασκαλία Χορωδίας: Χριστίνα Αθανασοπούλου

Μουσική Διεύθυνση - Ενορχήστρωση: Ματθαίος Λεγάκης

Είσοδος €10,00

Για ενίσχυση του συλλόγου “Η ΠΙΣΤΗ” που αποτελείται από γονείς παιδιών με νεοπλασμα

-τικές και ογκολογικές παθήσεις.

Created and Designed by StBariamis (2008)