Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

31 Δεκ 2011

Η Παιδική χορωδία του Ορφέα στο Λεωνίδιο!!!

ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ











Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα η Παιδική Χορωδία του Ορφέα Τρίπολης, παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε η δημοτική κοινότητα Λεωνιδίου με το Δήμο Ν. Κυνουρίας στο Κλειστό στάδιο Λεωνιδίου.

Η γιορτή ξεκίνησε με την Χορωδία ενηλίκων του Αρκαδικού Ωδείου Άστρους και με μαέστρο τον κ. Σταύρο Κουτίβα με ένα ρεπερτόριο από ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Μετά ακολούθησε η δική μας «Χρυσή» (από τον πανελλήνιο διαγωνισμό ΧΟΝ) Παιδική χορωδία του Ορφέα Τρίπολης και με την καταπληκτική μαέστρο Μαριλένα Κουζίνη έδωσαν το χριστουγεννιάτικο άρωμα τον γιορτών με τα τραγούδια που είπαν στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Τρίπολης. Στο πιάνο συνόδευσαν οι μοναδικοί πιανίστες που συνοδεύουν πάντα τις χορωδίες του Ορφέα, κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος και Ιωάννης Ζαχαρόπουλος.

Οι παιδικές φωνές της χορωδίας μας ξεσήκωσαν κοινό μεγάλο και μικρό, όρθιο να χειροκροτεί και να τραγουδάει μαζί με τα παιδιά τα κάλαντα. Στο κλειστό στάδιο γινόταν το αδιαχώρητο από κόσμο, ενώ δεν υπήρχαν άλλες θέσεις!!!

Ο Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας κ. Μαρνέρης Ιωάννης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Λεωνιδίου κ. Γολεγός Παναγιώτης - των οποίων η υποδοχή ήταν πολύ θερμή - ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα.

Μετά την λήξη της γιορτής μοιράστηκαν δώρα από τον Αη Βασίλη σε όλα τα παιδάκια.

Σε δηλώσεις της η κ. Μαριλένα Κουζίνη , η άξια μαέστρος της «Χρυσής» παιδικής του Ορφέα μας δήλωσε ότι παρά τις πολλές πρόβες που έκαναν τα παιδιά για να βγει αυτό το αποτέλεσμα θα συνεχίσουν όλοι μαζί να δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στις επόμενες παρουσίες τους όπου χρειαστεί. Ο Ορφέας λοιπόν καλεί όλα τα παιδιά της Τρίπολης που τους αρέσει το τραγούδι να ενταχτούν στο δυναμικό του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΚΕΙΜΕΝΟ
ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ

23 Δεκ 2011

Ευχές για τα Χριστούγεννα και την Νέα Χρονιά!!!!


Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και οι Μαέστροι της Χορωδίας "Ορφέας" Τρίπολης σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο και Μελωδικό το 2012.


22 Δεκ 2011

Κατέπληξε το κοινό ο «Ορφέας» Τρίπολης στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του !!!


Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011, ο «Ορφέας» Τρίπολης πραγματοποίησε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Ο κόσμος που παρευρέθηκε κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο σε τέτοιο σημείο που τα καθίσματα δεν έφτασαν για να εξυπηρετήσουν τους φίλους συμπολίτες μας. Αποζημιώθηκε όμως με την καταπληκτική εμφάνιση του φωνητικού συνόλου του «Ορφέα», του κουαρτέτου πνευστών, της παιδικής χορωδίας και του θεατρικού έργου που παρουσιάστηκε από παιδιά του «Ορφέα» και όχι μόνο.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με το θεατρικό έργο, «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Άντερσεν, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά της παιδικής μας χορωδίας και σκηνοθέτησε η κα. Αθηνά Χωματά.


Έπειτα η εορταστική βραδιά συνεχίστηκε με το φωνητικό σύνολο του «Ορφέα» με την συνοδεία ενός κουαρτέτου πνευστών, με ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε και διηύθυνε καταπληκτικά η μαέστρος κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου. Την διασκευή – ενορχήστρωση των τραγουδιών για κουαρτέτο πνευστών, έκανε ο μουσικός κ. Κυριάκος Μαρκόγιαννης.

Στη συνέχεια το κουαρτέτο πνευστών παρουσίασε ένα χριστουγεννιάτικο ορχηστρικό πρόγραμμα αποτελούμενο από τρία τραγούδια των οποίων την διασκευή - ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο μουσικός κ. Νίκος Παπαηλίου.


Για το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητος Ντούλιας.

Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την πρόοδο και την εξέλιξη των μελών και χορωδών του, το Δ.Σ. του «Ορφέα» τίμησε δύο μέλη του, τον κ. Γιώργο Μπαριάμη και τον κ. Σταύρο Μπαριάμη για τις επιστημονικές τους επιδόσεις και την βράβευσή τους από την Ακαδημία Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Λεωνίδα Ζέρβα αντίστοιχα.


Στη συνεχεία η σοπράνο κα. Έλενα Γιοβάνοβιτς – Μπακοπούλου, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Τρίπολη, εντυπωσίασε το κοινό με την γλυκιά και μελωδική φωνή της. Την γνωστή για τις εμφανίσεις της σε όπερες ανά την Ευρώπη σοπράνο, συνόδευσε στο πιάνο η κα. Λούση Γεωργιάδη.





Τέλος, εμφανίστηκε η παιδική χορωδία η οποία απέδωσε παραδοσιακά, γιορτινά τραγούδια και κάλαντα Χριστουγέννων, υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Μαριλένας Κουζίνη.


Εντυπωσιακή ήταν η ταυτόχρονη εμφάνιση της παιδικής χορωδίας, του φωνητικού συνόλου και του κουαρτέτου πνευστών στο κλείσιμο της εκδήλωσης, όπου όλοι μαζί τραγούδησαν το «Gaudete» και τις «Καμπάνες».


Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από το πλήθος κόσμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας με επικεφαλή τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρο.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να αποδώσουμε στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο για την οικονομική στήριξη της παραπάνω εκδήλωσης. Επιπλέον, ευχαριστούμε τον κ. Κυριακό Μαρκόγιαννη και τον κ. Νίκο Παπαηλίου για την άψογη συνεργασία. Επίσης ευχαριστούμε την κ. Αθηνά Χωματά, τον κ. Νίκο Γιαννόπουλο, τον ζωγράφο κ. Άγγελο Γκλίνο, την Θεατρική Ομάδα και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αρκαδίας χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα είχε επιτυχία η θεατρική παράσταση.

Για αποσπάσματα από την εκδήλωση πατήστε εδώ

12 Δεκ 2011

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία ΟΡΦΕΑ Τρίπολης 2011

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00, ο «Ορφέας» Τρίπολης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Την εορταστική εκδήλωση θα ξεκινήσει το φωνητικό σύνολο του «Ορφέα» με την συνοδεία ενός κουαρτέτου πνευστών, με ένα πρόγραμμα που προετοίμασε η μαέστρος κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου. Την προσαρμογή των τραγουδιών για κουαρτέτο πνευστών επιμελήθηκε ο μουσικός κ. Κυριάκος Μαρκόγιαννης.

Το κουαρτέτο πνευστών θα μας παρουσιάσει και ένα χριστουγεννιάτικο ορχηστρικό πρόγραμμα αποτελούμενο από τρία τραγούδια των οποίων την προσαρμογή επιμελήθηκε ο μουσικός κ. Νίκος Παπαηλίου.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα κλείσει η σοπράνο κα. Έλενα Γιοβάνοβιτς – Μπακοπούλου, που με την συνοδεία της κας Λούση Γεωργιάδη στο πιάνο, θα μας χαρίσει αγγελικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Για το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου θα μας μιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητος Ντούλιας. Στη συνέχεια η κα. Αθηνά Χωματά θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Άντερσεν με παιδιά της παιδικής μας χορωδίας.

Την εκδήλωση θα κλείσει η παιδική χορωδία που θα αποδώσει κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παραδοσιακά τραγούδια και γιορτινές μελωδίες των ημερών, υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας. Μαριλένας Κουζίνη.

Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την πρόοδο και την εξέλιξη των μελών και χορωδών του, το Δ.Σ. του «Ορφέα» αποφάσισε να τιμήσει δύο μέλη του, τον κ. Γιώργο Μπαριάμη και τον κ. Σταύρο Μπαριάμη για τις επιστημονικές τους επιδόσεις και την βράβευσή τους από την Ακαδημία Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Λεωνίδα Ζέρβα αντίστοιχα.

Καλούμε τους φίλους Τριπολίτες να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση και να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

3 Δεκ 2011

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης στην ΕΤ1


Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 21:00, η ΕΤ1 (http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3343998&chid=8) θα μεταδώσει σε πρώτη πανελλήνια προβολή την μουσική εκδήλωση «Μελωδίες Ποιητών» που μαγνητοσκοπήθηκε στις 8 Μαΐου 2011 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Στην εν λόγω εκδήλωση, η Νεανική Χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης μαζί με την Ορχήστρα Δωματίου “NuovArte και τους σολίστ κ. Αντώνη Κορωναίο (τενόρος) και κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου (σοπράνο), ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα των ποιητών Νίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνο Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος. Την διασκευή των τραγουδιών για ορχήστρα και την προσαρμογή τους για χορωδία, επιμελήθηκε ο μαέστρος κ. Ματθαίος Λεγάκης. Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την γέννηση του Νίκου Γκάτσου και στα σαράντα χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Σεφέρη, προβλήθηκαν δύο βίντεο – αφιερώματα στους δυο μεγάλους ποιητές, τα οποία επιμελήθηκαν ο Σταύρος Μπαριάμης, χορωδός του «Ορφέα» και η κα. Γεωργία Δάλκου, πρόεδρος της θεατρικής ομάδας Τρίπολης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Είναι σημαντικό γεγονός για τον «Ορφέα» και την πόλη μας που η ΕΤ1 θα προβάλει ένα ολοκληρωμένο έργο με συνεργασία συμφωνικής ορχήστρας δωματίου, σολίστ και χορωδίας.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη για την μεγάλη χορηγία τους, καθώς και τους επιχειρηματίες της Αρκαδίας: Μ. Βράτιμος – Π. Παπαδόπουλος, «Αρχοντικό» Καλτεζιώτη, Μελής Α.Ε., Τράπεζα Κύπρου, Επιμελητήριο Αρκαδίας, Μ.Δ. Κωσταρές και Υιοί Ο.Ε. και τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε. και Αρκαδική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να αποδώσουμε στον Δήμο Πεύκης για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου.
Ερμηνεύουν:
Νεανική Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης
Ορχήστρα Δωματίου ΝuovArte
Σολίστ: Χριστίνα Αθανασοπούλου, Αντώνης Κορωναίος
Διδασκαλία Χορωδίας: Χριστίνα Αθανασοπούλου
Μουσική Διεύθυνση - Ενορχήστρωση: Ματθαίος Λεγάκης
Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης
Φωτάκου 10, Τ.Θ. 64, 22100 Τρίπολη
TΗΛ/FAX: 2710224622
Blog: http://orfeastripolis.blogspot.com
Created and Designed by StBariamis (2008)