Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

15 Νοε 2010

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» ΣΤΟ 40ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΖΟΡΜΠΑ

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 το ανδρικό εκκλησιαστικό τμήμα της χορωδίας «Ορφέας» Τρίπολης έψαλλε την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως. Στη συνέχεια έψαλλε την επιμνημόσυνη δέηση για το 40νθήμερο μνημόσυνο από τον θάνατο του συμπολίτη μας κ. Ζορμπά Παναγιώτη, πατέρας του τακτικού μέλους μας κ. Χρήστου Ζορμπά.

Ο κ. Παναγιώτης Ζορμπάς ήταν μέλος της ΕΠΟΝ, φυλακίστηκε για δύο χρόνια και μετά ασχολήθηκε με το θέατρο και την επιθεώρηση. Ήταν απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου, αρθρογραφούσε στις εφημερίδες «Ναυτική Ελλάδα» και «Καθημερινά Νέα» και είχε ζωγραφίσει πάνω από 120 πίνακες. Τέλος, ήταν πρόεδρος της αντιστασιακής οργάνωσης στην Αρκαδία και αντιπρόεδρος στην Π.Ο.Α.Ε.Α.

Ο «Ορφέας» προετοιμάζεται πυρετωδώς για την Χριστουγεννιάτικη συναυλία που φέτος θα συνδυαστεί με μικρό θεατρικό που ετοιμάζει η φιλόλογος κα. Μαργιά Ζωή – Αντιόπη και η θεατρολόγος κα. Παναγιωτούνη Ιωάννα. Τα μικρά παιδιά του «Ορφέα», μετά την καταπληκτική εμφάνισή τους στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών, θα προσπαθήσουν να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Created and Designed by StBariamis (2008)