Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 4-6-2012Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 η ανδρική, εκκλησιαστική χορωδία θα ψάλλει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος της Σπάρτης, την τετράφωνη λειτουργία του Θεμιστοκλή Πολυκράτη. Η εκκλησιαστική χορωδία έχει προσκληθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κκ. Ευστάθιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου, παρουσιάστηκε το 1992 στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης, η Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία του μουσουργού κ. Δημήτρη Παπαποστόλου, από τέσσερις χορωδίες, συμφωνική ορχήστρα υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα.Δελτίο Τύπου 21-3-2012


Μια αλησμόνητη μουσική πανδαισία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμπολίτες μας την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης στις 19:30.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την νεανική χορωδία του «ΟΡΦΕΑ» Τρίπολης, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Κας Χριστίνας Αθανασοπούλου, που θα αποδώσει τρία έργα σε μουσική επεξεργασία του καθηγητή μουσικής Γιάννη Μεταλληνού:

α. «Λαφίνα» δημοτικό τραγούδι της Ηπείρου. β. «Ωκεανός» από το ομώνυμο έργο του Ανδρέα Κάλβου. γ. «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού. 
Στο έργο αυτό θα συνοδεύσει και η φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Κου Σωτήρη Κωστούρου, στα πιο κάτω έργα:

α. Συλλογή παραδοσιακών και δημοτικών τραγουδιών
β. «Ο Κλέφτικος» του Νίκου Σκαλκώτα, από το έργο «36 Ελληνικοί Χοροί»
γ. «Ο Γεροδήμος» απόσπασμα από την όπερα «Μάρκος Μπότσαρης» του Παύλου

Καρρέρ, σε ποίηση Αρ. Βαλαωρίτη, με σολίστ τον Κο Ιωάννη Φράγκο.

page1image15136
Ακολουθεί ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί και συμμετέχει, ερμηνεύοντας στο πιάνο, ο Αρχιμουσικός της ΕΡΤ Κος Ανδρέας Πυλαρινός και η εξάρχουσα βιολονίστρια της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου ΑθηναίωνΚα Έφη Χριστοδούλου. Τα έργα αποδίδει ο τενόρος Κος Ιωάννης Φράγκος, ομογενής μας από την Αυστραλία με καταγωγή από την
Ασέα Αρκαδίας και περιλαμβάνει οδοιπορικό από τραγούδια που αφορούν την Εθνική Παλιγγενεσία, αλλά και το σύγχρονο διεθνές κλασικό και Ελληνικό ρεπερτόριο.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τη μικτή χορωδία του ΟΡΦΕΑ Τρίπολης, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κου Βασίλη Τζαβάρα, αποδίδοντας τα πιο κάτω τραγούδια
α. «Στα Τρίκορφα» δημοτικό τραγούδι
β. «Κλέφτικη Ζωή» δημοτικό τραγούδι
γ. «Τσάμικος» του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Νίκου Γκάτσου, με Σολίστ τον τενόρο
Κο Ιωάννη Φράγκο.
δ. «Σαράντα Παλληκάρια» δημοτικό τραγούδι, με Σολίστ τον τενόρο Κο Ιωάννη
Φράγκο

Η εκδήλωση θα κλείσει με το Πολεμικό Εμβατήριο «Ψηλά στο Μέτωπο» από την Οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαπτιστικός», με Σολίστ τον τενόρο Ι. Φράγκο και συνοδεία πιάνου από τον Αρχιμουσικό της ΕΡΤ Κο Ανδρέα Πυλαρινό, καθώς και τη μικτή χορωδία του ΟΡΦΕΑ Τρίπολης. 


Δελτίο Τύπου 14-3-2012Η μικτή χορωδία του "Ορφέα" Τρίπολης συμμετείχε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου Αττικής σε συνεργασία με τηνΈνωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αμαρουσίου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με την μικτή χορωδία του «Ορφέα», η οποία απέδωσε το Βυζαντινό κοντάκιο «Τη Υπερμάχω». Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αφού πρώτα συνεχάρη την Πρόεδρο της ΈνωσηςΠελοποννησίων Αμαρουσίου και τα μέλη του Δ.Σ., εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, που έχει σκοπό να αφυπνίσει τη μνήμη όλων μας. Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου κα. Π. Βραχιώτου-Λυμπεροπούλου. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την ομιλία του κ. Ευστάθιου Παρασκευόπουλου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, που είχε θέμα: «Η Εθνεγερσία του 1821».
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης παρουσίασε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό χορωδιακό πρόγραμμα με τραγούδια για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Το πρόγραμμα που είχε επιμεληθεί ο μαέστρος κ. Βασίλης Τζαβάρας, εντυπωσίασε του παρευρισκόμενους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.
Πέραν του πλήθους κόσμου, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας κ. Αντώνης Οικονόμου, ο Γραμματέας της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών κ. Γιάννης Κατσούλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης και Νικόλαος Αλεπούς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δελτίο Τύπου 4-3-2012

Η μικτή χορωδία του "Ορφέα" Τρίπολης θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου Αττικής σε συνεργασία με την Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βας. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:30 πμ. Το πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Ευστάθιος Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος του συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων της Ελλάδος. Το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο μαέστρος κ. Βασίλης Τζαβάρας, περιλαμβάνει δημοτικά – παραδοσιακά τραγούδια που εκφράζουν το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821. Καλούμε όλους τους Πελοποννήσιους να παρευρεθούν στην εορταστική αυτή εκδήλωση.


Δελτίο Τύπου 3-2-2012

Μετά τις αρχαιρεσίες της 29ης Ιανουαρίου 2012, τα νέα εκλεγέντα μέλη συνήλθαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 σε συνεδρίαση για την συγκρότηση σε σώμα και προέκυψε το Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

  1. Πρόεδρος: Γιώργος Ναστόπουλος
  2. Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Φωτόπουλος
  3. Γραμματέας: Δημήτρης Χρονόπουλος
  4. Ταμίας: Κοσμάς Αρτόπουλος
  5. Έφορος: Γιώργος Καπάνταης
  6. Βοηθός Γραμματέα: Νικόλαος Καπετάνος
  7. Βοηθός Εφόρου: Μαριλένα Κουζίνη
Η σύμπνοια και η αλληλοκατανόηση που επικράτησαν ευχόμαστε να οδηγήσουν το νέο Δ.Σ. σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Created and Designed by StBariamis (2008)