Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

22 Σεπ 2009

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η νεανική χορωδία του «Ορφέα» στην Κύπρο



Μεγάλη επιτυχία και με τις καλύτερες εντυπώσεις γύρισε από το οδοιπορικό στην Κύπρο η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης από τις 3 έως 9 Αυγούστου. Η νεανική χορωδία παρουσίασε ένα πρόγραμμα που είχε επιμεληθεί η μαέστρος κα. Αθανασοπούλου Χριστίνα με ελληνικό ρεπερτόριο (Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικο, Χιώτη), κλασσικό ρεπερτόριο, παραδοσιακά ελληνικά. Στο τέλος, μεγάλο ενθουσιασμό και κέφι δημιούργησαν τα τρία Κυπριακά τραγούδια που έκλεισαν την συναυλία και μάλιστα με επανάληψη που ζήτησαν οι παρευρισκόμενοι.

Ο Δήμαρχος κος. Ανδρέας Ευαγγέλου του Δήμου Παραλιμνίου που έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Τρίπολης, φιλοξένησε τον «Ορφέα» και έκανε ότι ήταν δυνατόν για να ικανοποιήσει τα παιδιά του «Ορφέα» προσφέροντας την ξενάγηση στην Κύπρο και συγκεκριμένα την επίσκεψη στη Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Αγ. Νάπα, Πρωταρά, Μονή Κύκκου, Λεύκαρα. Η επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα στη Λευκωσία και στην Αμμόχωστο μέχρι την συνοριακή γραμμή μας έκανε να νοιώσουμε και να συμπαρασταθούμε στον πόνο για το δράμα των αγνοούμενων αδελφών μας. Όταν δε η αδελφή του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη μίλησε πάνω στον τάφο του για την ζωή του και τον αγώνα του αδελφού της όλα τα παιδιά ξέσπασαν αποδίδοντας τον εθνικό ύμνο μέσα σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη και ηλεκτρισμένη.

Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμαρχο της Τρίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας για την οικονομική και ηθική στήριξη καθώς και για την μεσολάβηση για την πραγματοποίηση του ταξιδιού αυτού της νεανικής χορωδίας του «Ορφέα» Τρίπολης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created and Designed by StBariamis (2008)