Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

11 Ιουν 2010

Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής 2010


Την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 και ώρα 21:00 με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής ο «Ορφέας» Τρίπολης παρουσιάζει μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην πλατεία Πετρινού ένα λαϊκό πρόγραμμα που γίνεται για πρώτη φορά στην Τρίπολη. Οι τρεις χορωδίες του «Ορφέα», παιδική, νεανική και μικτή, πλαισιώνονται από την ορχήστρα «Εν Χορδαίς Ορφέα» και το αποτέλεσμα ευελπιστούμε να είναι εντυπωσιακό.

Η παιδική χορωδία που θα διευθύνει η κ. Μαριλένα Κουζίνη θα αποδώσει το πρόγραμμα που κατέλαβε την 2η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. στο Παλαιό Φάληρο.

Η νεανική χορωδία υπό την διεύθυνση της κ. Χριστίνας Αθανασοπούλου έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι ξεκινώντας με την «Περιμπανού» και την «Μπαλάντα του Ούρι», γίνεται αναφορά στην «Πόλη μαγική» και τον «Κεμάλ» που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, περνώντας το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των καιρών μας. Η νεανική χορωδία συνεχίζει το πρόγραμμά της με το «Μια θάλασσα μικρή» του Δ. Σαββόπουλου και το «Νύχτα βροχερή» του Γ. Σπανού και στο φινάλε δύο τραγούδια του Μανώλη Χιώτη που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, το «Μοιάζεις σαν θάλασσα» και το εντυπωσιακό «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς».

Η μικτή χορωδία υπό την καθοδήγηση του κ. Βασίλη Τζαβάρα έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με τραγούδια που θα αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές όλων μας. Η ορχήστρα «Εν Χορδαίς Ορφέα» ξεκινάει με το «Μπαξέ τσιφλίκι», ακολουθεί η μικτή χορωδία συνοδευόμενη από την ορχήστρα με την «Αχάριστη» και το «Σκαλοπάτι» και κλείνει με την ανεπανάληπτη μελωδία «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ». Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η φιλόλογος κ. Αντιόπη – Ζωή Μαργιά που έχει επιμεληθεί και τα κείμενα του αφιερώματος στον Μάνο Χατζηδάκι και τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης θα τιμήσει τον μοναδικό εν ζωή μαθητή του «μπάρμπα – Γιάννη» του Κούρου κ. Ιωάννη Βαρβέρη που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην πόλη μας μετά από την πεντηκονταετή περίπου απουσία του στις Η.Π.Α.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

1 σχόλιο:

Jheremias είπε...

Καλή επιτυχία παιδιά!!!! Λυπάμαι πολύ που δεν είμαι εκεί :( Φιλιά

Created and Designed by StBariamis (2008)