Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

13 Δεκ 2010

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του "ΟΡΦΕΑ"


Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19:30 ο «Ορφέας» Τρίπολης διοργανώνει την καθιερωμένη, τα τελευταία 24 χρόνια, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Φέτος για πρώτη φορά συνδυάζει θεατρικά δρώμενα και χορωδιακό τραγούδι. Αρχικά θα παρουσιαστεί ένα ολιγομελές φωνητικό σύνολο το οποίο θα αποδώσει παραδοσιακά και γρηγοριανά τραγούδια των Χριστουγέννων. Το εγχείρημα αυτό το έχει αναλάβει η μαέστρος της νεανικής χορωδίας κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου και αποτελεί συνέχεια της εμφάνισης που είχε γίνει στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση παιδικών και νεανικών χορωδιών.

Το νόημα της ενανθρώπισης του Κυρίου θα αναπτύξει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Θεόκλητος Ντούλιας.

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή των παιδιών και σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε και το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια του οποίου η παιδική μας χορωδία θα αποδώσει ύμνους, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με ταυτόχρονη εναλλαγή επίκαιρων θεατρικών δρώμενων. Την χορωδία, η οποία αποτελείται από περίπου 70 παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών, έχει προετοιμάσει η μαέστρος κ. Μαριλένα Κουζίνη. Στο θεατρικό, το οποίο έχει ως τίτλο «Νύχτα Χριστουγέννων» και έχει γράψει και σκηνοθετήσει η καθηγήτρια-φιλόλογος κ. Αντιόπη-Ζωή Μαργιά έχοντας την βοήθεια στην σκηνοθεσία από την θεατρολόγο κ. Ιωάννα Κοντοτάσιου, συμμετέχουν μικρά παιδιά της παιδικής χορωδίας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους-συμπολίτες μας να παρευρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created and Designed by StBariamis (2008)