Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

19 Σεπ 2011

Συμμετοχή παιδικής και νεανικής χορωδίας του «Ορφέα» στον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς



Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011, η παιδική και η νεανική χορωδία του «Ορφέα» θα πραγματοποιήσουν συναυλία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης για τον 190ο εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Νεανική Χορωδία
Συγκεκριμένα, στις 19:00 ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης θα εγκαινιάσει την έκθεση ιστορικών κειμηλίων και παραδοσιακών στολών του Αγώνα του 1821. Θα προβληθεί επίκαιρο χρονικό που έχει επιμεληθεί η πρόεδρος της θεατρικής ομάδας Τρίπολης κα. Γεωργία Δάλκου. Ακολούθως, η νεανική χορωδία του "ΟΡΦΕΑ", υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Χριστίνας Αθανασοπούλου, θα αποδώσει δύο ποιήματα των Διονυσίου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου, μελοποιημένα από τον καθηγητή μουσικής κ. Ιωάννης Μεταλλινός. Την χορωδία θα συνοδεύσει μικρό μουσικό σύνολο πνευστών, το οποίο έχει προετοιμάσει ο κ. Μεταλλινός.

Παιδική Χορωδία

Στη συνέχεια, στις 20:00 οι δυο χορωδίες της πόλης θα πραγματοποιήσουν συναυλία με αντίστοιχο επετειακό ρεπερτόριο. Τον «Ορφέα» Τρίπολης θα εκπροσωπήσει η παιδική χορωδία, υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Μαριλένας Κουζίνη. Την χορωδία θα συνοδεύσει στο πιάνο ο κ. Ιωάννης Ζαχαρόπουλος.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την ανωτέρω εκδήλωση η οποία θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created and Designed by StBariamis (2008)