Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

22 Δεκ 2011

Κατέπληξε το κοινό ο «Ορφέας» Τρίπολης στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του !!!


Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011, ο «Ορφέας» Τρίπολης πραγματοποίησε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Ο κόσμος που παρευρέθηκε κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο σε τέτοιο σημείο που τα καθίσματα δεν έφτασαν για να εξυπηρετήσουν τους φίλους συμπολίτες μας. Αποζημιώθηκε όμως με την καταπληκτική εμφάνιση του φωνητικού συνόλου του «Ορφέα», του κουαρτέτου πνευστών, της παιδικής χορωδίας και του θεατρικού έργου που παρουσιάστηκε από παιδιά του «Ορφέα» και όχι μόνο.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με το θεατρικό έργο, «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Άντερσεν, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά της παιδικής μας χορωδίας και σκηνοθέτησε η κα. Αθηνά Χωματά.


Έπειτα η εορταστική βραδιά συνεχίστηκε με το φωνητικό σύνολο του «Ορφέα» με την συνοδεία ενός κουαρτέτου πνευστών, με ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε και διηύθυνε καταπληκτικά η μαέστρος κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου. Την διασκευή – ενορχήστρωση των τραγουδιών για κουαρτέτο πνευστών, έκανε ο μουσικός κ. Κυριάκος Μαρκόγιαννης.

Στη συνέχεια το κουαρτέτο πνευστών παρουσίασε ένα χριστουγεννιάτικο ορχηστρικό πρόγραμμα αποτελούμενο από τρία τραγούδια των οποίων την διασκευή - ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο μουσικός κ. Νίκος Παπαηλίου.


Για το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητος Ντούλιας.

Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την πρόοδο και την εξέλιξη των μελών και χορωδών του, το Δ.Σ. του «Ορφέα» τίμησε δύο μέλη του, τον κ. Γιώργο Μπαριάμη και τον κ. Σταύρο Μπαριάμη για τις επιστημονικές τους επιδόσεις και την βράβευσή τους από την Ακαδημία Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Λεωνίδα Ζέρβα αντίστοιχα.


Στη συνεχεία η σοπράνο κα. Έλενα Γιοβάνοβιτς – Μπακοπούλου, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Τρίπολη, εντυπωσίασε το κοινό με την γλυκιά και μελωδική φωνή της. Την γνωστή για τις εμφανίσεις της σε όπερες ανά την Ευρώπη σοπράνο, συνόδευσε στο πιάνο η κα. Λούση Γεωργιάδη.





Τέλος, εμφανίστηκε η παιδική χορωδία η οποία απέδωσε παραδοσιακά, γιορτινά τραγούδια και κάλαντα Χριστουγέννων, υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Μαριλένας Κουζίνη.


Εντυπωσιακή ήταν η ταυτόχρονη εμφάνιση της παιδικής χορωδίας, του φωνητικού συνόλου και του κουαρτέτου πνευστών στο κλείσιμο της εκδήλωσης, όπου όλοι μαζί τραγούδησαν το «Gaudete» και τις «Καμπάνες».


Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από το πλήθος κόσμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας με επικεφαλή τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρο.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να αποδώσουμε στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο για την οικονομική στήριξη της παραπάνω εκδήλωσης. Επιπλέον, ευχαριστούμε τον κ. Κυριακό Μαρκόγιαννη και τον κ. Νίκο Παπαηλίου για την άψογη συνεργασία. Επίσης ευχαριστούμε την κ. Αθηνά Χωματά, τον κ. Νίκο Γιαννόπουλο, τον ζωγράφο κ. Άγγελο Γκλίνο, την Θεατρική Ομάδα και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αρκαδίας χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα είχε επιτυχία η θεατρική παράσταση.

Για αποσπάσματα από την εκδήλωση πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created and Designed by StBariamis (2008)