Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

24 Δεκ 2009

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία 2009


Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ήταν η ευχάριστη έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης παρουσίασαν ένα γιορτινό πρόγραμμα με κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παραδοσιακά τραγούδια, Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τρεις Άριες.

Την έναρξη έκανε η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Αναστάσιου Πίσχου που παίζοντας pianissimo τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης

Στη συνέχεια η μικτή χορωδία του «Ορφέα» υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα απέδωσε Χριστουγεννιάτικους ύμνους, το Εξαποστειλάριο των Χριστουγέννων, το Εισοδικό, το Κοντάκιο και το Μεγαλυνάριο των Χριστουγέννων που ενορχήστρωσε ο ίδιος ο μαέστρος, χαρίζοντας στους θεατές ένα καταπληκτικό πολυφωνικό άκουσμα.

Μικτή Χορωδία "ΟΡΦΕΑ" Τρίπολης

Για πρώτη φορά στην Τρίπολη, ακουστήκαν τρεις Άριες από την συμπολίτη μας τενόρο Ευστράτιο Φιλιππόπουλο, που επί 20 χρόνια περίπου συμμετείχε στην Όπερα του Γκρατζ της Αυστρίας ως χορωδός και ως σολίστ, «υποχρεώνοντας» τους ακροατές να ξεσπάσουν σε παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα. Στο πιάνο συνόδευσε η Διευθύντρια του Ελληνικού Ωδείου Τρίπολης η κ. Λούση Γεωργιάδη.

κ. Στρατής Φιλλιπόπουλος

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας πατήρ Θεόκλητος Ντούλιας, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα αγάπης που φέρνει στον κόσμο το φως της Βηθλεέμ και η γέννηση του Θεανθρώπου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Ελένης Λυγιά όπου παρουσίασε και ένα νέο τμήμα μικρών παιδιών από 5 έως 8 ετών που έκλεψαν το χειροκρότημα και τον ενθουσιασμό του κοινού. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Πόπη Ηλιάκη. Τα παιδιά της παιδικής απέδωσαν Νέγρικα κάλαντα, κάλαντα Ουαλίας, γιορτινά Ελληνικά και παραδοσιακά τραγούδια και με αποκορύφωμα της εκδήλωσης την «Άγια Νύχτα», που έκαναν σόλο ο κ. Γιώργος Κουρόγιωργας στα Αγγλικά, η κ. Νικολέττα Ψαρρού στα Γαλλικά, ο κ. Ευστράτιος Φιλιππόπουλος στα Γερμανικά. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Λούση Γεωργιάδη, στο μπάσο ο κ. Τάσος Ψαρρός και στο μαντολίνο ο κ. Δημήτρης Φωτόπουλος.


Παιδική Χορωδία "ΟΡΦΕΑ" Τρίπολης

Με συγκινητικά και μεστά σε νόημα λόγια, έδωσε τις ευχές του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρος ο οποίος συγκινήθηκε πάρα πολύ όταν ο μαέστρος του «Ορφέα» κ. Βασίλης Τζαβάρας του παρέδωσε αναμνηστική φωτογραφία όταν το Νοέμβριο του 1986 ο «Ορφέας» είχε επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο στην Ναύπακτο που είχε τότε χειροτονηθεί μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Το Δ.Σ. του «Ορφέα» τίμησε τον ερασιτέχνη καλλιτέχνη ζωγράφο κ. Χρήστο Καρδαρά ο οποίος το 1987 ζωγράφισε πίνακα που κοσμεί τα εντευκτήρια του «Ορφέα» και παρουσιάζει το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Θερμά ήταν και τα λόγια του συμπολίτη μας Κώστα Ταλούμη - που είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος - όταν ο Βασίλης Τζαβάρας του παρέδωσε την φωτογραφία που το 1961 συμμετείχε στην πρώτη ανδρική χορωδία στον Ι.Ν. της Αγ. Βαρβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created and Designed by StBariamis (2008)