Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

3 Δεκ 2009

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» γιόρτασε τα 30 χρόνια του


Με κορυφαίο γεγονός την διήμερη 10η Χορωδιακή Συνάντηση στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2009, η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης εόρτασε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Πολύς κόσμος, πολλοί χορωδοί και μεγάλη συγκίνηση ένιωσαν οι παρευρισκόμενοι ειδικά τις στιγμές που τιμήθηκαν χορωδοί και μαέστροι. Προβλήθηκαν και ακούστηκαν αποσπάσματα από την τριαντάχρονη πορεία από την πρώτη συναυλία που έγινε στο Κινηματοθέατρο Αρκαδία στις 23 Μαΐου 1981, μέχρι την Συμφωνική Ορθόδοξη λειτουργία του Δημήτρη Παπαποστόλου το 1989, την Κωνσταντινούπολη το 2007 και αναφορές στην μακρόχρονη πορεία της παιδικής και της νεανικής χορωδίας.

Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 που ήταν αφιερωμένη στο «χορωδό», εμφανίστηκαν τέσσερις χορωδίες, Ξυλοκάστρου, «Ορφέας» Λευκάδας, Δήμου Βούλας και Δήμου Αγ. Παρασκευής και τιμήθηκαν οι χορωδοί Αρτόπουλος Κοσμάς, Ζευγίτης Δημήτρης, Καπάνταης Γιώργος και Σωτηρόπουλος Δημήτρης, οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη ανδρική χορωδία το 1961 που δημιούργησε τότε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Βασίλης Τζαβάρας στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας όπου και ήταν τότε λαμπαδάριος. Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η προβολή φωτογραφίας έξω από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας.


Την δεύτερη ημέρα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, που ήταν αφιερωμένη στον «μαέστρο», εμφανίστηκαν τα τρία τμήματα του «Ορφέα», η παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Ελένης Λυγιά, η νεανική χορωδία υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Χριστίνας Αθανασοπούλου και η μικτή χορωδία υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα.

Μετά το πέρας της συναυλίας, τίμησαν τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Βασίλη Τζαβάρα η κ. Κωνσταντίνα Κοκκινάκου Αντινομάρχης εκ μέρους του κ. Νομάρχη Αρκαδίας, ο κ. Ηλίας Χαλκιάς Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης εκ μέρους του κ. Δημάρχου Τρίπολης, και ο Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Καντζάβελος. Το Δ.Σ. του «Ορφέα» τίμησε τους τρεις μαέστρους των τμημάτων του και τον κ. Δημήτρη Παπαποστόλου, ο οποίος παρευρίσκετο και απηύθυνε συγκινητικό λόγο για την πορεία του «Ορφέα» και τον κ. Βασίλη Τζαβάρα και κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες και την πολιτεία να στηρίξει τις προσπάθειες των πολιτιστικών συλλόγων που προσφέρουν αφιλοκερδώς στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Χρόνια πολλά και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στον «Ορφέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created and Designed by StBariamis (2008)