Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

6 Απρ 2011

Συναυλία-Σταθμός οι «ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ» από τον «ΟΡΦΕΑ»


Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 ο «Ορφέας» Τρίπολης παρουσίασε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ένα αφιέρωμα σε μελοποιημένα ποιήματα ελλήνων ποιητών με τίτλο «Μελωδίες Ποιητών».

Νεανική Χορωδία "ΟΡΦΕΑ"

Η συναυλία περιελάμβανε τραγούδια σε στίχους των ποιητών Νίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνο Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος, που θα θυμούνται για πολύ καιρό οι Τριπολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα. Εντυπωσιακό ήταν το άκουσμα των ενορχηστρώσεων που είχε επιμεληθεί ο μαέστρος κ. Ματθαίος Λεγάκης.

Απόσπασμα από τη συναυλία

Οι δύο σολίστ, η κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου και ο κ. Αντώνης Κορωναίος, έκλεψαν τις καρδιές των 600 περίπου παρευρισκομένων θεατών. Η νεανική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης μάγεψε για άλλη μια φορά το κοινό, αποδίδοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης άψογα εναρμονισμένη με τους σολίστ και την ορχήστρα δωματίου NuovArte.

Χριστίνα Αθανασοπούλου - Ματθαίος Λεγάκης - Αντώνης Κορωναίος
Νεανική Χορωδία "ΟΡΦΕΑ" - Ορχήστρα NuovArte

Την εν λόγω εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την γέννηση του Νίκου Γκάτσου και στα σαράντα χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη, τίμησε με την παρουσία της η συγγραφέας – ποιήτρια κα. Αγαθή Δημητρούκα που έζησε με τον Νίκο Γκάτσο. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το βίντεο – αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση, που είχε ετοιμάσει η κα. Γεωργία Δάλκου και είχαν επενδύσει με την φωνή τους η κα. Αντωνία Μπαντούνα και ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος. Με τα έσοδα της εκδήλωσης αυτής, ο «Ορφέας» βοήθησε το έργο του συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» που αποτελείται από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις.

www.orfeastripolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created and Designed by StBariamis (2008)