Για περισσότερα video: http://www.youtube.com/user/OrpheusTripolisChoir

Για μουσικά αποσπάσματα:http://www.orfeastripolis.gr/gr/mousarx.htm

6 Απρ 2011

Kυριακάτικη βραδινή μυσταγωγία από τη νεανική χορωδία του Ορφέα Τρίπολης


Της Γιούλης Παπαδοπούλου

Όπως είχε προαναγγελθεί, η Νεανική Χορωδία του ΟΡΦΕΑ Τρίπολης, πραγματοποίησε συναυλία με τίτλο ΄΄ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ΄΄ την Κυριακή 3 Απριλίου 2011, στις 8.30 μμ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αρκάδα ποιητή Νίκου Γκάτσου και στα 40 χρόνια από τον θάνατο του Νομπελίστα ποιητή και λογοτέχνη Γεωργίου Σεφέρη, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την ορχήστρα εγχόρδων NOVARTE και περιείχε προβολή βίντεο, με την συνεργασία της κ. Γ. Δάλκου και της Θεατρικής Ομάδας. Οι νεαροί χορωδοί, κατέπληξαν το ακροατήριο που στην κυριολεξία κατέκλυσε την αίθουσα, χαρίζοντας μια βραδιά μυσταγωγίας σε όλους μας. Ακούσαμε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Κώστα Καρυωτάκη, Κώστα Καβάφη, Μάνου Ελευθερίου, σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη ΜΑΡΚΌΠΥΛΟΥ, Δημ. Λάγιου, Λένας Πλάτωνος.



Η απόδοση των μελωδιών από τα νέα παιδιά του ΟΡΦΕΑ και την ορχήστρα NOVART, με σολίστ τους : κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου μαέστρο της Νεανικής χορωδίας του ΟΡΦΕΑ και τον διεθνούς φήμης τενόρο της Λυρικής Σκηνής κ. Αντώνη Κορωναίο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ματθαίου Λεγάκη, ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών του φιλόμουσου κοινού. Γενική ομολογία ήταν, η καθ΄ όλα άψογη εμφάνιση και η τέλεια εκτέλεση. Στην εκδήλωση παρέστη και απήγγειλε απόσπασμα από το έργο του ποιητή Νίκου Γκάτσου ΄΄Αμοργός΄΄ η σύντροφος των τελευταίων χρόνων της ζωής του, ποιήτρια κ. Αγαθή Δημητρούκα.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο αντιδήμαρχος κ. Σαββάκης Σάββας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Δελφάκης, έδωσαν τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στον μαέστρο και τους σολίστ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς και το έργο του Συλλόγου ΄΄Η ΠΙΣΤΗ΄΄ Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικά Νοσήματα του Νοσοκομείου Παίδων ΄΄ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ΄΄. Αξίζει να τονισθεί η ιδιαίτερη ευαισθησία της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον παιδικό καρκίνο και η διαρκής συμπαράστασή του στα πάσχοντα παιδιά, με την αφιέρωση των συναυλιών της παιδικής και νεανικής χορωδίας τα τελευταία δυο χρόνια στην ΠΙΣΤΗ.

Ευχαριστίες και αναφορά σε αυτή την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία, και χαιρετισμό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αλεξάνδρου, απηύθυνε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Μ.Κ, κ. Θεόκλητος Αθανασόπουλος, που ηγείται και της προσπάθειας ενίσχυσης του ανωτέρω συλλόγου, στην πόλη μας.


Πηγή: arcadiaportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Created and Designed by StBariamis (2008)